Folie Auto

Folie Protectie Solara

Folie protectie solara. Folia solara este cel mai eficient filtru de radiatii UV. Cu o folie de protectie solara, fluxul de raze UV este blocat in proportie de 99 %. Foliile solare au capacitatea de a micsora, reflecta si absorbi energia solara, radiatiile UV si IR. In acelasi timp transmit lumina, oferind o priveliste mai clara si confortabila. Cand stati in masina soarele bate de obicei direct pe dumneavoastra. Foliile de protectie solara va ajuta si in timpul iernii, limitand pierderea calorica prin ferestre. Foliile solare sunt metalizate eficient, iar rezistenta la demetalizarea foliei in procesul de exploatare este mare. In functie de efectul dorit se folosesc diverse metale si aliaje ale acestora. Aplicarea lor necesita multa atentie si meticulozitate iar operatorii nostri sunt pregatiti sa aplice aceste folii de protectie cu profesionalism maxim. In procesul de foliere montatorii nostri folosesc o tehnologie americana avansata, ce nu necesita demontarea geamurilor sau a fetelor de usi.

Atentie la folii ieftine!

Aceste tipuri de folie solara sunt in sine niste semifabricate ce au in structura doar 2 straturi(polimer si vopsea-adeziv), spre deosebire de foliile solare profesionale ce sunt alcatuite din cel putin 5 straturi. Adezivul folosit este foarte slab si prezinta un risc ridicat de exfoliere. Aceasta compozitie determina zgarierea foliei chiar in procesul de montare. In cateva luni, folia solara aplicata va fi plina de zgarieturi verticale datorita frecarii cu chederul. Acest tip de folie se decoloreaza in timp de o vara si tot ce va ramane vor fi niste geamuri translucide-mate. Aceste folii solare nu ofera protectie contra razelor ultraviolete. De asemenea, au un procent ridicat de refractie si aberatie cromatica (sunt lipsite de monocromatism - imaginile vazute in lumina alba apar colorate pe margini). Vizibilitatea slaba din interior determina dilatarea pupilelor. Din aceasta cauza se mareste fluxul radiatiilor UV ce ajung pe retina (din acelasi motiv medicii contraindica folosirea ochelarilor de protectie solara conceputi dupa o tehnologie analoaga).

Folii Protectie

Despre radiatii UV si protectie solara

Un lucru foarte important de stiut in privinta razelor UV este ca ele, odata ajunse in organism, se stocheaza in nucleul fiecarei celule, iar pentru eliminarea lor inca nu s-a gasit nici o pastila. Efectul razelor ultraviolete este unul cumulativ, adica el se mentine in organism pana depaseste pragul normal, moment in care duce la aparitia cancerului. Este bine sa prevenim arsura pielii, pentru ca ea predispune la fotoimbatranire si carcinogeneza.

Efecte UV nedorite

  • Arsura solara. Expunerea peste masura la soare poate avea ca urmare arsuri extrem de neplacute, multe nopti nedormite, oboseala, disconfort.
  • Insolatia. Radiatiile solare de intensitate mare pot sa produca insolatie (inflamatia invelisurilor creierului, cu manifestari si consecinte foarte grave).
  • Urticaria solara si fotosensibilitatea. Exista persoane cu o sensibilitate anormala la lumina, persoane la care este prezenta asa-numita fotosensibilitate. In cazul urticariei solare, expunerea la soare declanseaza o mancarime a tegumentelor.
  • Cancerul de piele. Studiile medicale arata ca in aproximativ 90% din cazuri, cancerul pielii inregistrat la rasa alba apare pe acele parti ale corpului care sunt expuse de regula la soare.

Indicele radiatiei ultraviolete (indicele UV) este o estimare internationala a nivelului radiatiei ultraviolete la suprafata Pamantului. Se calculeaza cu scopul de a ajuta populatia sa se protejeze de radiatii UV in conditiile in care cerul este senin. Valoarea indicelui UV in conditii de cer senin este estimata in functie de concentratia stratului de ozon, localizarea geografica, pozitia Soarelui, albedoul suprafetei terestre, aerosoli. Scara indicelui este de la 0 la 11+. Vara se inregistreaza indici UV extremi pe teritoriul Romaniei.

  • Razele ultraviolete sunt principala cauza a cancerului de piele
  • Pielea absoarbe aproape toata cantitatea de raze UV care o ating
  • Razele ultraviolete ajung in incapere chiar si atunci cand soarele nu bate direct in geam deoarece se reflecta in majoritatea suprafetelor
  • Sticla obisnuita absoarbe circa 30% din razele ultraviolete
  • Producerea unui metru patrat de sticla cu izolare termica ridicata consuma de 10 ori mai multa energie decat producerea unui metru patrat de folie solara.

Folii cladiri Folii faruri auto Folie carbon Folie antiefractie